Thursday, November 25, 2010

Biblia Hazlie - Creatia [2]

Trecem la ziua a doua si citim ca:
"Dupa aceea mosneagul s-a apucat sa creeze... ghiciti ce ? Iarasi cerul !"
Omul nu intelege despre ce e vorba, probabil intentionat. Se refera la cerul vizibil, adica la atmosfera. Avem o impartire a apelor. Avem niste ape sus, si niste ape jos, pe pamant. Asa le-a creat Dumnezeu.
La o citire "asa cum scrie" a Bibliei, se pare ca aceste ape au fost acolo pana la Potop.
Spre deosebire de ceea ce spune Taxil legat de ploaie si ferestre in cer, Biblia lasa sa se inteleaga ca nu a plouat pana la Potop. Nu putem sti exact care au fost conditile antediluviene, dar astea sunt datele. Exista oameni(nu eu) care fac teorii pe baza acestor date, de exemplu, existenta unei paturi de apa in straturile superioare ale atmosferei ar fi favorizat o presiune ridicata, lucru care explica existenta respectiv disparitia dinozaurilor(dupa potop) care aveau o capacitate toracica prea mica pentru atmosfera de acum. Disparitia stratului de apa, respectiv micsorarea presiunii atmosferice ar fi dus la disparitia dinozaurilor si a altor creaturi mari. Dar asta nu-i treaba mea, cert este ca erau alte conditii atunci, acum nu mai avem stratul acela hidro deasupra stratosferei.

Insa ceea ce ma preocupa la aceasta afirmatie este "mosneagul".
(Nota: Eu o sa comentez editia in romana. Daca s-au strecurat greseli de traducere, nu-i problema mea.)
Nu exista nimic in Biblie care sa sugereze ca Dumnezeu ar fi batran. Este o greseala copilareasca, preluata probabil de la unii nebuni care s-au apucat sa-l deseneze pe Dumnezeu.
Dimpotriva: iata ce gasim prin Biblie:
Psa 90:4 Căci înaintea Ta, o mie de ani sînt ca ziua de ieri, care a trecut. (nu exista trecerea timpului)
2Pe 3:8 Dar, prea iubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sînt ca o zi. (trecerea timpului e irelevanta)
Heb 13:8 Isus Hristos este acelaş ieri şi azi şi în veci! (nu stiu cum se numeste asta in teologie, dar avem iarasi un Dumnezeu care nu se schimba cu trecerea timpului.)

Repet: orice incercare de a-l desena pe Dumnezeu este o nebunie. Dumnezeu este spirit. Cum il vei reprezenta?

No comments:

Post a Comment